Boek: Geluk is D.O.M.

13-09-2022

Eng om elkaar gedag te zeggen.

Een van de redenen dat we elkaar niet meer vaak begroeten op straat is dat we het spannend vinden. Vooral jongvolwassenen en ouderen boven de zeventig zijn huiverig, zo vertelde Patrick van Hees, auteur van het boek Geluk is D.O.M. aan Metronieuws. Hij hield voor zijn boek een onderzoekje op Facebook waaruit blijkt dat 99 procent van de mensen het leuk vindt als een vreemde gedag zegt en allen vinden dat we het daarom vaker moeten doen. Maar bijna de helft zegt het eng te vinden om elkaar gedag te zeggen en de redenen daarvoor zijn onzekerheid of zelfs onveiligheid. ("Vaker elkaar begroeten", z.d.)

Patrick van Hees is dé Nederlandse expert op het gebied van geluk. Op basis van onderzoeken en publicaties van deskundigen over de hele wereld, aangevuld met inzichten uit persoonlijke gesprekken met experts uit theorie én praktijk, komt hij met zijn theorie over geluk: 'Geluk is D.O.M. Oftewel: Doelen, Oplaadpunten, Mensen.'

Wat zijn precies deze doelen? Hoe vind je jouw persoonlijke oplaadpunten, en waarom is verbinding met andere mensen zo belangrijk? In Geluk is D.O.M. legt Patrick van Hees op frisse, duidelijke wijze uit hoe je jouw geluksgevoel kunt optimaliseren. 

--> Interesse? Het boek is te ontlenen in kenniscentrum ARhus

---

Vaker elkaar begroeten. (z.d.). SamenGezond, van https://www.samengezond.nl/ook-goedemorgen-vaker-begroeten/

Hees, P. van & van Hees, P. (2018). Geluk is D.O.M.: doelen, oplaadpunten, mensen : de drie pijlers voor geluk.